Veelgestelde vragen

3-daagse Rambam detox
De veelgestelde vragen, én alle antwoorden: de Rambam Methode

Kijk eerst even of je vraag hierbij zit, voor je contact opneemt.
En neem het even door als je goed geïnformeerd wilt zijn over de methode en het programma.

Wat is dat, de Rambam Methode?

De Rambam Methode is een oude leefstijl die nieuw is in Nederland. Anderhalf jaar geleden heeft Smadar Morag, leefstijlcoach van de Rambam deze methode in Nederland geïntroduceerd. De methode is ontwikkeld door Shirley Bar, evenals Smadar woonachtig in Israël. Zij heeft van de leefstijl van het Hippocrates Institute in Californië en de eeuwenoude kennis over voeding en gezondheid van Rabbi Moshe Ben Maimon een methode ontwikkeld die heel gemakkelijk is vol te houden en gewoon thuis te doen is: de Rambam Methode.

Eet je volgens de Rambam Methode dan breng je je maag en darmen tot rust. Hierdoor verbetert je spijsvertering en neemt je lichaam voedingsstoffen beter op. Je versterkt je immuunsysteem en het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Met de Rambam verbetert de zuur-base balans in je lichaam.

Wie is Rambam?

Moshe Ben Maimon (Rambam) was een joods geleerde, rabbijn, filosoof en arts. In het begin van de 12e eeuw werd hij lijfarts van de toenmalige heerser Saladin in Egypte. Hij focuste zich op de spijsvertering. Een gezonde spijsvertering levert gezondheid op. Een bekende uitspraak van Rambam was: ‘Laat uw voedsel uw medicijn zijn, en niet uw medicijn uw voedsel’. Zijn methode is uniek en werkt preventief bij ziekten en ondersteunt bij genezing. In de huidige tijd helpt de Rambam Methode bij gewichtsproblemen en andere welvaartsziekten.

Wat maakt deze methode uniek?

Met de Rambam Methode leer je echt gezond en puur eten. De methode is kenmerkend vanwege het scheiden van bepaalde voedselgroepen en fruitsoorten in combinatie met detox-dagen en voedingssupplementen. Het lichaam gaat afvalstoffen opruimen en het immuunsysteem krijgt ruimte en energie om het lichaam te herstellen.

De Rambam Methode is geen dieet, maar een leefstijl. Je mag zo veel eten als je wilt tot je verzadigd bent. Uiteindelijk zul je merken dat je aan steeds minder voeding genoeg hebt en steeds eerder verzadigd bent. Je komt steeds lekkerder in je vel te zitten.

Voordat ik begin wil ik weten waar ik aan toe ben. Kun je me wat meer vertellen?

Je schrijft je in voor een gratis 3-daags programma waarin je via WhatsApp begeleid wordt.

Je wordt door mij toegevoegd aan de WhatsApp groep of ontvangt van mij een link waarmee je jezelf aan de groep kunt toevoegen.

In deze WhatsApp groep verschijnt informatie zoals een boodschappenlijst en de menu’s voor de volgende dagen. Ook kunnen jij en de andere deelnemers hier je vragen stellen, die uiteraard beantwoord worden.

Na de 3-daagse is er een Zoom (video-call) waarin je uitleg krijgt over de Rambam Methode en over het vervolg: het 28-daagse programma dat de maandag erop begint.

Ook dit programma is gratis (normale prijs € 395). Je betaalt voor de voedingssupplementen van Juice Plus. Je ontvangt een hoeveelheid producten genoeg voor 4 maanden:
- betaling in 1 keer (voordeelplan)
€ 341 voor het basis pakket (bessen-, fruit- en groentencapsules)
€ 524 voor het zilveren pakket (bessen-, fruit-, groenten- en omegacapsules)
€ 700 voor het premium pakket (bessen-, fruit-, groenten- en omegacapsules plus Complete Vanilla Shake)
- betaling in 4 maandelijkse termijnen (termijnplan)
€ 87,75 p/mnd voor het basis pakket
€ 133,50 p/mnd voor het zilveren pakket
€ 180,00 p/mnd voor het premium pakket
In alle gevallen is de afname voor minimaal 4 maanden.

Na het 28-daagse programma is er weer een Zoom waarin Smadar uitlegt hoe je zelf verder kunt met deze leefstijl.

Je mag altijd weer instappen in een 3-daagse en zolang je de capsules afneemt ook in het 28-daagse programma.

Mag iedereen dit programma doen?

In principe wel. Geef aan als je bijzondere klachten hebt, dan krijg je passende adviezen. Mocht je bijvoorbeeld borstvoeding geven, dan doe je meer gezonde vetten in je shakes. Raadpleeg bij twijfels altijd je eigen arts.

Ik slik medicijnen. Gaat dat samen met de Rambam Methode?

Ja zeker. Je blijft je medicijnen gewoon slikken. De capsules van Juice Plus, waar de Rambam Methode in het lange programma mee werkt, zijn plantaardige voedingssupplementen (groente en fruit) en ondersteunen en versterken de werking van je medicijnen.

Ik heb een gezin. Moet ik dan helemaal anders koken?

Nee, dat hoeft niet. Voor jezelf kook je wat er op het Rambam-menu staat, en voor je gezinsleden hoef je alleen maar iets toe te voegen.

Ik ga met vakantie. Wat nu?

Overleg in dit geval met Smadar of met mij. Het maakt uit of je wilt instappen in de 3-daagse of het lange programma.

De veelgestelde vragen, én alle antwoorden: de supplementen van Juice Plus
Kun je meer informatie geven over de capsules van Juice Plus waar de Rambam Methode mee werkt?

Ja zeker. De capsules van Juice Plus zijn voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit, biologisch, veganistisch en met een gegarandeerd opnamepercentage van 94%. Dit percentage is zo hoog doordat het bestanddeel van de capsules lichaamseigen is. Je lichaam herkent het en daarom neemt je lichaam het zo gemakkelijk op.

Juice Plus maakt gebruik van zongerijpte groente en fruit, die herbiciden- en pesticidenvrij geteeld zijn. Deze worden zo laat mogelijk geoogst zodat zoveel mogelijk nutriënten tot ontwikkeling kunnen komen. Daarna wordt het gedroogd via een uniek droogproces, waardoor de voedingstoffen heel blijven en in capsules worden verwerkt.

Onderzoek heeft uitgewezen dat velen onvoldoende groente en fruit binnenkrijgen. Juice Plus is speciaal ontwikkeld als aanvulling op de normale voeding en wordt zowel preventief als voor het behandelen van klachten ingezet. Juice Plus is de brug tussen wat je dagelijks zou moeten eten en wat je normaliter eet.

Lees hier meer informatie over de capsules:
https://emmymeijer.juiceplus.com/nl/nl/juice-plus/what-is-juice-plus

Wat kosten de capsules?

Het basis pakket van Juice Plus = bessen-, fruit- en groentencapsules:
€ 87,75 p/mnd als je in 4 maandtermijnen betaalt of
€ 341 als je in 1 keer betaalt;
afname is voor minimaal 4 maanden.

Het zilveren pakket van Juice Plus = bessen-, fruit-, groenten- en omegacapsules:
€ 127,50 p/mnd als je in 4 maandtermijnen betaalt of
€ 500 als je in 1 keer betaalt;
afname is voor minimaal 4 maanden.

Het premium pakket van Juice Plus = bessen-, fruit-, groenten- en omegacapsules plus Complete Vanilla Shake:
€ 177,50 p/mnd als je in 4 maandtermijnen betaalt of
€ 700 als je in 1 keer betaalt;
afname is voor minimaal 4 maanden.

Ik wil geen capsules. Kan ik het programma ook doen zonder de supplementen van Juice Plus?

Nee, dat kan niet. De Rambam Methode werkt zo goed, juist door de combinatie met de groente- en fruitcapsules van Juice Plus. Goed suppleren is onderdeel van de Rambam.

Kan ik de producten van Juice Plus bestellen zonder aan de Rambam mee te doen?

Ja, dat kan. Je kunt op de site zien welke andere producten te verkrijgen zijn. Je kunt ze daar ook zelf bestellen. Als je liever hebt dat ik de bestelling voor je in orde maak, doe ik dat met plezier. Ook kan ik je uitleg geven over de producten.

De capsules van Juice Plus, als het niet bevalt, kan ik ze dan ook terugsturen?

Ja, dat kan. Ongeopende potten mag je binnen 30 dagen terugsturen. Dan krijg je je geld terug. Voor het teruggsturen neem je eerst contact op met de klantenservice van het Juice Plus Kantoor NL: +31 70 808 02 76

De capsules van Juice Plus, zit ik daar dan aan vast?

Wanneer je met het 28-daagse programma van de Rambam Methode begint zeg je ook ja tegen de (groente, bessen, fruit en eventueel omega) capsules van Juice Plus. Bij een doorgaande bestelling, krijg je iedere 4 maanden een nieuwe levering thuisbezorgd. 

Als je de levering van de capsules eenmalig wenst te ontvangen, dus 4 maanden, kun je dat bij het bestellen aan mij doorgeven of dit zelf doorgeven door te bellen met de klantenservice van het Juice Plus Kantoor NL: +31 70 808 02 76.

Bij een doorgaande bestelling (niet bij een eenmalige bestelling) heb je bij de tweede levering, dus na 4 maanden, recht op een gratis Healthy Starts for Families (HSF) pakket. Je kunt voor je kind of kleinkind een kinderpakket ontvangen en ontvangt dit 4 jaar lang bij jouw eigen levering. Voor kinderen van 4 tot 14 jaar zijn dit de chewables (heerlijke, gezonde 'snoepjes') in de smaken groente en fruit en voor kinderen van 14 tot 21 de capsules. 

Waar vind ik informatie over de klinische onderzoeken naar de werking van Juice Plus?

Op de website van Juice Plus kun je meer lezen over afgeronde en lopende onderzoeken.
In deze brochure vind je ook veel informatie, o.a. over het effect van Juice Plus op het immuunsysteem, de cardiovasculaire gezondheid, de gezondheid van de longen, het gebit, de huid en het effect op overgewicht en gewichtsbeheersing.

Zit jouw vraag er niet bij? Stel hem gerust, ik beantwoord hem graag.

3-daagse Rambam detox

Maak vandaag nog een stap naar goede gezondheid en ervaar zelf wat de Rambam Methode voor jou doet

Wil je (nog) niet deelnemen maar wel op de hoogte blijven? Klik dan hier.

Contact

Je kunt Emmy via
WhatsApp bereiken op:
06-43239548