Veelgestelde vragen

3-daagse Rambam detox
De veelgestelde vragen, én alle antwoorden: de Rambam Methode

Kijk eerst even of je vraag hierbij zit, voor je contact opneemt.
En neem het even door als je goed geïnformeerd wilt zijn over de methode en het programma.

Wat is dat, de Rambam Methode?

De Rambam Methode is een oude leefstijl die nieuw is in Nederland. Ongeveer 2,5 jaar geleden heeft Smadar Morag, leefstijlcoach van de Rambam, deze methode in Nederland geïntroduceerd. De methode is ontwikkeld door Shirley Bar, evenals Smadar woonachtig in Israël. Zij heeft van de leefstijl van het Hippocrates Institute in Californië en de eeuwenoude kennis over voeding en gezondheid van Rabbi Moshe Ben Maimon een methode ontwikkeld die heel gemakkelijk is vol te houden en gewoon thuis te doen is: de Rambam Methode.

Eet je volgens de Rambam Methode dan breng je je maag en darmen tot rust. Hierdoor verbetert je spijsvertering en neemt je lichaam voedingsstoffen beter op. Je versterkt je immuunsysteem, de zuur-base balans en het zelfgenezend vermogen van je lichaam. 

 

Wie is Rambam?

Moshe Ben Maimon (Rambam) was een joods geleerde, rabbijn, filosoof en arts. In het begin van de 12e eeuw werd hij lijfarts van de toenmalige heerser Saladin in Egypte. Hij focuste zich op de spijsvertering. Een gezonde spijsvertering levert gezondheid op. Een bekende uitspraak van Rambam was: ‘Laat uw voedsel uw medicijn zijn, en niet uw medicijn uw voedsel’. Zijn methode is uniek en werkt preventief bij ziekten en ondersteunt bij genezing. In de huidige tijd helpt de Rambam Methode bij gewichtsproblemen en andere welvaartsziekten.

Wat maakt deze methode uniek?

Met de Rambam Methode leer je echt gezond en puur eten. De methode is kenmerkend vanwege het scheiden van bepaalde voedselgroepen en fruitsoorten in combinatie met detox-dagen en voedingssupplementen. Het lichaam gaat afvalstoffen opruimen en het immuunsysteem krijgt ruimte en energie om het lichaam te herstellen.

De Rambam Methode is geen dieet, maar een leefstijl. Je mag zo veel eten als je wilt tot je verzadigd bent. Uiteindelijk zul je merken dat je aan steeds minder voeding genoeg hebt en steeds eerder verzadigd bent. Je komt steeds lekkerder in je vel te zitten.

Voordat ik begin wil ik weten waar ik aan toe ben. Kun je me wat meer vertellen?

Je schrijft je in voor een gratis 3-daags programma waarin je via WhatsApp wordt begeleid.

Je wordt door mij toegevoegd aan de WhatsApp groep of ontvangt van mij een link waarmee je jezelf aan de groep kunt toevoegen.

In deze WhatsApp groep verschijnt informatie zoals een boodschappenlijst en de menu’s voor de volgende dagen. Ook kunnen jij en de andere deelnemers hier je vragen stellen, die uiteraard beantwoord worden.

Na de 3-daagse ontvang je een online presentatie waarin je van Smadar uitleg krijgt over de Rambam Methode en over het vervolg: het 28-daagse programma dat de maandag erop begint.

Na het 28-daagse programma is er een Zoom waarin Smadar uitlegt hoe je zelf verder kunt met deze leefstijl.

Het programma duurt 28 dagen maar je krijgt 4 maanden of langer begeleiding van ons. Net zo lang als jij nodig hebt om van de Rambam Methode jóuw leefstijl te maken. 

Mag iedereen dit programma doen?

In principe wel. Geef aan als je bijzondere klachten hebt, dan krijg je passende adviezen. Mocht je bijvoorbeeld borstvoeding geven of bijwerkingen hebben van bepaalde medicijnen, dan horen we dat graag vooraf. Raadpleeg bij twijfels altijd je eigen arts.

Ik slik medicijnen. Gaat dat samen met de Rambam Methode?

Ja zeker. Je blijft je medicijnen gewoon slikken. De capsules van Juice Plus, waar de Rambam Methode in het lange programma mee werkt, zijn plantaardige voedingssupplementen (groente en fruit) en ondersteunen en versterken de werking van je medicijnen.

Ik heb een gezin. Moet ik dan helemaal anders koken?

Nee, dat hoeft niet. Voor jezelf kook je wat er op het Rambam-menu staat, en voor je gezinsleden hoef je alleen maar iets toe te voegen.

Ik ga met vakantie. Wat nu?

Overleg in dit geval met Smadar of met mij. Het maakt uit of je wilt instappen in de 3-daagse of het lange programma. In veel gevallen is het heel goed mogelijk gewoon met het programma door te gaan. 

Zit jouw vraag er niet bij? Stel hem gerust, ik beantwoord hem graag.

3-daagse Rambam detox

Maak vandaag nog een stap naar goede gezondheid en ervaar zelf wat de Rambam Methode voor jou doet

Wil je (nog) niet deelnemen maar wel op de hoogte blijven? Klik dan hier.

Contact

Je kunt Emmy via
WhatsApp bereiken op:
06-43239548