Is deze soep nu oranje of rood….? Rode paprika en rode linzen (die eigenlijk meer oranje zijn) en oranje wortel vormen de belangrijkste ingrediënten.
Een smakelijke en makkelijk te bereiden soep. Helemaal Rambam-proof.
Ingrediënten
- kokosolie of zonnebloemolie om in te bakken
- 1 ui, in ringen gesneden
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 300 gr rode linzen
- 4 à 6 puntpaprika’s in stukken gesneden
- 1 grote winterwortel of het equivalent ervan in kleinere wortels, in stukjes gesneden
- 1/2 à 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/4 à 1/2 theelepel cayennepeper poeder
- 750 ml water
- 1 groentebouillonblokje (biologisch)
- zout en peper naar smaak
- citroensap
- kruiden om te garneren
Bereidingswijze
Smoor de ui in een pan in een beetje olie tot hij glazig is. Neem hiervoor de tijd.
Voeg de uien, knoflook, paprika, wortel, komijn en cayennepeper toe en roer alles goed door elkaar.
Roer het water door de linzen in de pan, voeg de linzen toe en laat de soep zachtjes koken tot de wortels zacht zijn.
Los het bouillontablet op in de soep.
Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Pureer de soep.
Garneer als je wilt met fijngehakte kruiden, bijvoorbeeld koriander of peterselie.
Bon appetit!