Ovengerecht voor een koolhydraat-dag
Ingrediënten
- 300 à 400 gr groene boekweit (nacht laten weken)
- 1 ui
- 2 wortels
- 1 courgette
- 2 tenen knoflook
- water
- peper, zout naar smaak
- eventueel naar smaak chili vlokken
- handvol basilicumblaadjes
- zwart sesamzaad om te garneren
Bereidingswijze
Voor dit gerecht heb je groene boekweit nodig. Deze is echt lichtgroen van kleur, en niet bruin. De boekweitkorrels laat je een nacht weken. Mocht je geen groene boekweit kunnen vinden, dan kun je boekweitmeel gebruiken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de groenten julienne in een keukenmachine of met de hand.
Spoel de boekweit goed af.
Doe de boekweit in een blender en giet hier zoveel water bij tot de boekweit ongeveer 1 centimeter onderstaat.
Voeg de basilicumblaadjes en naar smaak peper en zout, en eventueel de chilivlokken toe.
Blend tot je een egaal beslag hebt gekregen.
Bedek met een groot stuk keukenpapier (maak er eerst een prop van) de bodem en randen van een mooie, grote ovenschaal.
Giet het beslag in de schaal, voeg alle julienne gesneden groenten toe en roer om.
Garneer met het zwarte sesamzaad.
Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 50 minuten.
Lekker met een groene salade.
Tip: je kunt wat overblijft in stukjes snijden en invriezen. Knapperig gebakken stukjes zijn erg lekker, misschien wel nóg lekkerder.