Dit is een groentegerecht waar je niet genoeg van kunt maken, zo lekker is het. Warm of koud, altijd mmmmm!
Ingrediënten
- 2 à 3 koolrabi
- 3 à 4 eetlepels tahini
- 1 eetlepel olijfolie
- water
- knoflook
- peper, zout naar smaak
- zwart sesamzaad om te garneren
Bereidingswijze
Schil de koolrabi’s en snijd in blokjes van gelijke grootte.
Kook ze ca. 20 minuten zacht in ruim water.
Giet af en laat een beetje afkoelen.
Intussen maak je de tahini saus door de tahini, een scheut olijfolie, knoflook, peper en zout en het water te mengen met een staafmixer.
Voeg steeds wat water toe tot de saus dik is geworden (door het water wordt de saus dik).
Meng de koolrabi door de saus.
Garneer met de zwarte sesamzaadjes.
Lauw, warm of koud te eten. Lekker met een groene salade!
Koop de tahini bij de Turkse of Syrische winkel, deze is vloeibaar. De tahin of sesampasta van de biologische supermarkt lijkt meer op stevige pindakaas en is minder lekker.