Een heel makkelijk recept voor een heel smaakvolle soep.
Ingrediënten
- 3 rode of gele paprika’s (geen groene)
- 500 ml water
- 1 biologisch plantaardig bouillonblokje (zonder suikers en onnatuurlijke toevoegingen)
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 1 tl oregano
- 1 tl basilicum of peterselie (houd wat over om te garneren)
- peper en zout
- beetje olijf-, kokos- of druivenpitolie om in te bakken
Bereidingswijze
Snijd de paprika’s, ui en knoflook in stukjes.
Giet een scheutje olie in een soeppan en bak de ui en de knoflook.
Voeg na een paar minuten de paprika toe en bak nog 2 à 3 minuten mee.
Voeg het water en de overige ingrediënten toe.
Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Garneer met basilicum of peterselie.