Dit is een verrassend recept dat makkelijk te maken is en heerlijk smaakt.
Ingrediënten
- 1 hele bloemkool met schutbladen
- 1 ui, gesnipperd
- 2 à 3 teentjes knoflook in kleine stukjes
- 1 eetlepel tijm
- 1 theelepel kerriepoeder (of meer)
- 250 ml kokosmelk
- sap en geraspte schil van een halve citroen
- 1,5 liter water
- groentebouillonblokjes
- peper, zout naar smaak
- peterselie of koriander om te garneren
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in stukken of plakken. Snijd ook enkel mooi uitziende schutbladen (hierin zitten verreweg de meeste voedingsstoffen!) in stukken.
Fruit de ui en knoflook in een klein laagje water.
Voeg de bloemkool, tijm en kerrie toe en bak zo’n 4 minuten op niet te hoog vuur.
Giet de bouillon erbij en laat 15 à 20 minuten zachtjes koken totdat je de bloemkool begint te ruiken en dus gaar is.
Zet het vuur uit en voeg de kokosmelk en de citroenschilletjes toe aan de soep.
Pureer totdat je een mooie gebonden soep hebt.
Roer het citroensap door de soep en garneer, indien gewenst, met de peterselie of koriander.
Enjoy!