Ik wist niet dat je de heerlijkste pannenkoeken kon maken zonder ei, maar het kan. Dit recept is simpel, plantaardig, verrukkelijk en Rambam-proof!
Ingrediënten
- 200 gr tarwebloem
- 100 gr kikkererwtenmeel
- 1/2 theelepel zout
- 600 ml water
- kokosolie of zonnebloemolie om in te bakken
Bereidingswijze
Meng in een kom de tarwebloem, het kikkererwtenmeel en het zout.
Voeg geleidelijk het water toe en roer tot een mooi dun beslag zonder klontjes. Voeg eventueel wat water extra toe als het beslag te dik is.
Laat het beslag even rusten en verwarm intussen een koekenpan op hoog vuur tot hij goed heet is.
Doe wat olie in de pan en smeer dit uit met een opgevouwen stukje keukenpapier. Bewaar het keukenpapier voor de volgende pannenkoeken.
Giet met een pollepel wat beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag de gehele bodem bedekt.
Laat de pannenkoek even bakken en kijk wanneer de het beslag gaar is met een spatel onder de rand of de onderkant al bruin is. Bij de eerste pannenkoek kan dit even duren, zeker als de pan nog niet helemaal heet genoeg is.
Maak met een spatel de pannenkoek los van de bodem en draai hem om.
Laat de andere kant nog kort bakken totdat ook deze zijde bruine vlekjes heeft.
Verplaats de pannenkoek op een bord om direct op te eten of maak er een hoge stapel pannenkoeken van.
Voor de volgende pannenkoek vet je de pan opnieuw in en smeer je de olie weer uit met het stukje keukenpapier. Ga door met bakken tot het beslag op is.
Lekker met niets (echt waar, dat vind ik zo lekker) of met gebakken groenten. Voor een minder verantwoorde Rambam-versie, maar wel heel erg lekker kun je de pannenkoek beleggen met iets zoets (jam, stroop).
Geniet!